Mars update och 2 nya köpcase

Transaktioner i Mars
Nya: NetEnt, Paradox, Alcadon Group
Ökat: Bahnhof, NP3, Dometic
Sålt: Evolution Gaming, Troax, Bakkafrost
Minskat: OEM, Norwegian Royal Salmon

Kommentar:

OEM har rusat lite för mycket och värderingen är för hög för min smak. Detsamma gäller Troax. Båda dock mycket bra bolag som jag fortsätter att bevaka. Köper tillbaka vid rätt pris.

Sålt i Evolution Gaming som gått upp på alla rekommendationer senaste tiden. Egentligen inget som hänt bolaget annars. Tycker nu att NetEnt har en bättre värdering för tillväxten och har därför ersatt Evo. Inte helt likadant bolag men båda verkar inom betting som alltid kommer att vara lönsamt - nackdelen är den politiska risken.

Laxbolagen skrev jag om i föregående inlägg. Behåller lite Norway Royal Salmon tills vidare då jag ändå tror på lax på längre sikt. Bevakning på kommande rapporter och laxpriset!

Ökat stort i Bahnhof nu när värderingen känns helt rätt. Mycket bra bolag som levererar rapport efter rapport och inget säger att det inte kommer att fortsätta så.

Ökat ännu en gång i NP3 då värderingen är låg med tanke på intjäningsförmågan och utdelningen på 5,2%. Mycket bra för ett bolag som fortfarande växer. VDn håller med mig och har också köpt på sig.

Även ökat igen i Dometic på mycket fin värdering. Kunde helt enkelt inte avstå!

Två köpcase:

Paradox noterades under förra året och gick starkt kommande rapporter som vi visste skulle ske. Det vi också visste var att det kommer att gå svagare resterande året. Trots att all information var känd gick kursen ändå upp mycket för att sedan falla tillbaka. Nu har det stabiliserat sig och senaste rapporten såg fin ut. Fortsätter det gå som väntat ger ett köp förmodligen en avkastning som slår index framöver.
Alcadon Group fick jag tipsat till mig av en god vän. Ett mycket intressant bolag! Kort fattat installerar Alcadon framtida nätverkslösningar och värderingen är låg jämfört med deras konkurrenter, speciellt om man räknar in deras förvärv i slutet av 2016. Mer djupgående analys kommer nästa post. Håll utkik!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2020 - Fladdermusens år. 1 miljon innan 30? Check.

År 2017 krossades jämförelseindexet

2019 - Index, vart är du? Ser dig inte från toppen!